Vild historie

Det her, det er den vildeste historie, jeg har hørt i lang tid. Det handler om en mand, en dreng og et system. Helt vildt.
Det var min veninde, som fortalte mig den. Hun har den fra første hånd. Så, den er måske sand!

Arbejdsskade

De havde en patient på hospitalet. Han var indlagt som følge efter en arbejdsskade. Noget med ryggen. Han skulle ligge på hospitalet i ret lang tid, og genoptræningen tog endnu længere tid end selve hospitalsopholdet. Han kunne ikke arbejde. Så han fik sine arbejdsskade advokat til at ordne alt papirarbejdet, så han kunne få erstatning. Og det fik han. Det gik faktisk ret hurtigt. Og han fik en stor erstatning. Både for tabt arbejdsfortjeneste og for tabt arbejdsevne. Nu er manden så sendt hjem, men han kommer stadig på hospitalet for at gennemføre de sidste ugers genoptræning så langt, som han kan komme.

I går, da han skulle komme til genoptræning, dukkede han bare ikke op, som han plejer.
Nej. Han kom i ambulance. Han havde været i supermarkedet for at købe ind, og der var han ved et uheld kommet til at skubbe til en ung mand. 16 år eller deromkring. Og den unge mand var blevet rasende og havde tæsket ham sønder og sammen.
Nu er det sådan, at man kun kan se på manden, at han har en alvorlig rygskade, når man ser ham gå. Men det havde den unge mand ikke set, førend han slog ham ned uden for supermarkedets udgang.

Indlagt igen

Så, de fik manden indlagt igen. Der var mange undersøgelser og røgten billeder, der skulle tages. Frygten for, at den gamle skade ville være brudt op, var stor. Og det var den. Endnu flere uger på hospitalet – og et endnu længere genoptræningsforløb. På grund af en hidsig 16-årig med for meget testosteron i kroppen.

Ungdomskriminel

De – min veninde – meldte naturligvis sagen til politiet, og den unge mand blev fundet. Han får nu en sag på halsen i Ungdomskriminalitetsnævnet og brug for en advokat. Muligvis også en aktuel straffesag. Det er advokaten i Odense ved at finde ud af. For det første er den unge mand jo over den kriminelle lavalder, og politiet har sigtet ham. For det andet selvom det er første gang, at politiet har fat i ham, så er skaden på manden så voldsomme, at han kan se frem til, at hans varige mén bliver værre end hidtil.
Min veninde fortalte, at hun hørte, at advokaten havde talt noget om offererstatning, da han besøgte ham.

Er det ikke bare en vild historie? Jeg synes – ligesom min veninde – at det er frygteligt synd for manden. Han kommer til skade på sit arbejde, og aldrig så snart er han ved at komme sig nogenlunde, så bliver han tæsket.

Nu skal han så til at trækkes med systemerne igen: Offererstatning. Han skal muligvis også vidne i en straffesag. Og så samtidigt genoptrænes igen.
Altså der er bare nogle mennesker, der er så ualmindeligt uheldige, at man ville næsten ville ønske, at man kunne tage det ene af uheldene på sig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *