Ud i naturen

En dejlig tur ud i naturen – hvem har ikke lyst til det? De fleste tænker jeg. Uanset så er det sundt for både krop og sjæl at komme en tur udendørs. Har du gået, løbet eller cyklet den samme vej tilpas mange gange, mangler du måske lidt inspiration til, hvor du kan tage hen og få en god naturoplevelse.

Tag på tur til et shelter

shelter-oversigt.dk kan du se, hvor der er et shelter i nærheden af dig. Ved et shelter kan du også meget ofte finde en bålplads og i mange tilfælde også et muldtoilet. Det giver mulighed for at tilbringe hele dage i naturen, hvis det frister jer. Med lidt planlægning hjemmefra kan du medbringe brænde og lave bålmad til familien. Måske have noget snobrødsdej med også. Det er med garanti noget dine børn vil elske dig for.

Overnat i shelter

Hvis I bliver helt bidt af udelivet, er der også god mulighed for at tage nogle overnatninger, hvis stemningen er for det. Nogle bruger shelters til overnatning i deres sommerferie, hvor de på forhånd har undersøgt, hvor der ligger nogle shelters, og derefter planlagt en rute, som de cykler efter.

Nogle shelters kan du reservere, hvilket giver sikkerhed for at du kan få plads, når du ankommer. Flere fortæller dog, at det er udbredt kutyme, at man så vidt muligt rykker sammen, så der er plads til alle. Ved mange shelter pladser vil der ofte også være mulighed for at slå telte op, hvilket jo giver plads til endnu flere.

Naturen giver ro i sjælen

En dag i naturen giver også tid og ro til at gå på opdagelse i de omkringliggende omgivelser. Shelters kan være en god base for at bevæge sig videre ud i naturen. Det kan være en tur ind i skoven, en tur langs vandet, eller som vi oplevede for nogle år siden, at der i sammenhæng med shelterpladsen var en stor naturlegeplads. Det gjorde bestemt ikke oplevelsen dårligere, hvis du spørger mine børn. Sikke en vidunderlig dejlig dag udenfor.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *